Večera

Púpavový šalát

Púpava je veľmi zdravá a jej listy obsahujú vysoký podiel vitamínov C, B, A, draslík, vápnik, železo, chlorofyl, inulín a iné prospešné látky. Na záhrade mi jej rastie neúrekom a tak som sa rozhodla, že z nej vyskúšam urobiť šalát namiesto rukoly. Púpava mi chutí podobne ako rukola, má trošku horkastú chuť, ale v šaláte s rajčinami, citrónom a syrom je vynikajúca.

Potrebujeme:

Hrsť mladých púpavových listov, malé rajčiny, olivový olej, balzamový ocot alebo citrón, parmezán

Postup:

Púpavové listy umyjem. Rajčiny nakrájam na menšie kúsky. Polejem olivovým olejom a balzamovým octom alebo citrónom a všetko spolu dobre zmiešam. Na vrch nakrájam malé kúsky parmezánu. Podávam s opečeným chlebíkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *