Blog, Obed

Cestoviny s patizónom a rajčinami

Milujem leto, lebo práve vtedy mi v záhradke dozrieva najväčšia časť úrody. Nemusím nakupovať zeleninu, mám ju v záhrade. A je to aj moje najkreatívnejšie obdobie, čo sa týka receptov. Keď potrebujem rýchly obed, pozriem do záhradky, do špajze a chladničky a už sami v hlave vytvárajú chuťové kombinácie zo surovín, ktoré mám práve po ruke. A takto vznikol aj tento recept. Bola nedeľa, doma som nemala veľa surovín, ba dokonca ani cestoviny. Jediné cestoviny, ktoré som mala doma bola „slovenská ryža“, ako ich nazýva moja babka. J V záhradke mi práve dozreli patizóny a rajčiny. Tak poďme na to.

Potrebujeme

Cca 400 gramov slovenskej ryže, 5 rajčín, 1 väčší patizón, alebo 2 menšie, cibuľu, cesnak, bylinky podľa chuti

Postup

Patizón ošúpem so škrabkou a lyžičkou vydlabem vnútro, tú časť, kde sú semienka. Očistený patizón nastrúham na veľkom struháku. Rajčiny ošúpem a nakrájam na menšie časti. Rajčiny zvyknem šúpať, lebo mi vadia v jedle ich šupky. Najlepšie sa mi šúpu rajčiny, keď ich oberám okolo obeda, vtedy sú dobre teplučké a šupka ide ľahko dole. Na masti osmažím nakrájanú cibuľu, a pridám patizón a rajčiny. Podlejem troškou vody a dusím. Medzitým si dám variť slovenskú ryžu. Keď je patizón mäkký, ochutím zmes cesnakom a bylinkami. Zmes servírujem na slovenskú ryžu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *